Hakkımızda
Hakkımızda
Firma sahibi Murat Kaya, 1996 yılında Dörtyol Lisesinden mezun oldu. Bu okuldan mezun olmasının şöyle bir yararı oldu. İskenderun Demir Çelik Fabrikasından dolayı bölgemizde sanayileşme çok gelişmişti. Ben de ağabeylerimle birlikte İDÇ’deki bilgisayar laboratuvarında takılıyordum. Bilgisayar dünyasıyla 90’ların başında, orada ilk kez tanışmış oldum. Bir süre orada kelime işlemcilerle metin yazmasını öğrendim. 1993 yılında ağabeyim Ali Kaya'nın okuduğu üniversiteden aldığı bursla ilk bilgisayarımızı(IBM PS/2) almıştı. Daha sonra 1994 yılında yine ağabeyim Ali Kaya’nın Dörtyol’da bilgisayar şirketi kurmasıyla benim de donanımları ve yazılımları yakından öğrenme şansım oldu. Bu arada 1989 yılında benim gittiğim Liseye de bilgisayar laboratuvarı kurulmuştu. Murat Bey Liseye devam ederken oradaki bilgisayar öğretmeninin de izniyle bilgisayarları istediği zaman kullanabiliyordu. Serbest zamanlarında orada ilk atari oyununu yazmıştı. Lisede programlamaya olan merakı çok fazla olmasına rağmen yeterli kaynak bulamayışı hem geç ilerlemesine hem de öğrenme zorluğu çekmesine neden olmuştu. Fakat kaynakların yetersizliğinden dolayı bulabildiği veya erişebildiği kadar yabancı makalelerle yerli PC dergilerinden epeyce bilgi ediniyordu. O zamanlarda DOS işletim sisteminde Basic, Pascal, Cobol ve Fortran gibi programlama dilleri meşhurdu. O'da Pascal ve Basic üzerinde duruyordu. Programlama o kadar çok ilgisini çekiyordu ki sabahlara kadar program yazıyordu. Aynı zamanda da bilgisayara olan merakı hem elektroniğe hem de bilgisayarın donanımsal bileşenlerini de keşfetmesini sağladı. Liseyi bitirdikten sonra Dörtyol’da bir ayakkabı mağazasında işe başladı. Orada bilgisayar operatörü olarak çalıştı fakat müşteri takibi yapan bir uygulamada geliştirmişti. Daha sonra Ankara Üniversitesi'ne mühendislik okumaya gitti. Üniversitede internet yeni yaygınlaştığı için daha çok internet siteleriyle uğraştı. O dönemde hem bilgisayar tamiri hem de satışıyla para kazanıyordu ancak Ankara sitelerde bir tüccar Ondan ticari bir yazılım yapmasını istedi ve ilk kez yazılım projesi yapıp satışını yapmış oldu. Öğrencilik döneminde yazları ve part time olarak farklı firmalarda iş yaptı. Kurtuluş’taki Eray Elektronik’te market sistemleri ve barkod otomasyonları alanında çalıştı. Çankaya Yıldız’da EMG Elektronik’te güvenlik sistemleri ve bilgisayar sistemleri üzerine hem iş öğrendi hem de projelerde görev aldı. Üniversite ve mühendislik eğitimi ona çok şey katmıştı. Geçmişten gelen ve hobi olarak ilgilendiği bilgisayar ve elektronik bilgisini mühendislik eğitimiyle pekiştirmiş hatta uygulanabilir projeler yapmaya başlamıştı. Kendi harçlıklarımdan ve kazandığım paralarla mikro denetleyiciler üzerinde çalışmalar yaptı. EEPROM programla ve Mikro Denetleyicilerle devreler yapabilmeye başlamıştı. Ayrıca hobi elektroniğine ait devreler de yapıyordu.
2001 yılında ağabeyi Ali Kaya’nın İstanbul’da kurduğu Safir Bilgisayar firmasında çalışmaya başladı. Askere gidene kadar(2006) bu firmada A-Z’ye bilgisayar sistemleriyle ilgili satış, hizmet ve projeler yaptı. Yazılım olarak araç müşavirlik uygulaması geliştirdi. Asker’den geldikten sonra çeşitli firmalarda hep süreç geliştirme ve ERP projeleri yapmaya başladı. İlk olarak Denizli, Acıpayam’da bulunan Yem ve Süt Fabrikası AYNES Gıda’da 2007 yılında işe başladı. İlk iş olarak alt yapı(sunucu, depolama, ağ ve güvenlik sistemleri) oluşturmak oldu. Altyapıyı kurduktan sonra yerli yazılım olan Logo Tiger Enterprise Kurumsal Kaynak Planlamasının uygulama geliştirme, uyarlama ve implementasyonu ile süreç geliştirme işlerini yaptı. Yaklaşık 5 yıl süren çalışmalarımda birçok yazılım da geliştirdi. Daha önceleri ticari yazılımlar geliştirmiş fakat ilk kez kurumsal kaynak planlaması türünde yazılımlar geliştirmeye bu süreçte başlamıştı.
2007-2008 yılları arasında hammadde satın alma takibi yaparak işletme sistemine entegre olarak çalışabilen bir yazılım projesi geliştirdim.
2009-2010 yılları arasında üretim takip yazılımı yaparak satın alma ile muhasebe arasında maliyetlendirme yapan bir uygulama geliştirdim.
2011-2012 yıllarında üretim yazılıma ek modüller(reçete ve mamul takibi ile raporlama) ekleyerek yeni bir sürümünü yayımladım.
2012-2013 yıllarında araç takibi ile nakliye bilgilerinin takip edildiği ve raporlandığı bir yazılım geliştirdim.
Bunların dışında 2019 yılına kadar A-Z’ye bir işletmenin bütün süreçlerini kapsayan çeşitli firmalarda kurumsal kaynak planlaması projeleri ve uygulamaları ile süreç geliştirme işleriyle uğraştım.

Yetkinliklerimiz
Pazara alt yapı hizmetleri sunarak başladığımız bu yolda kurumsal kaynak planlaması projeleri ile yazılım ve süreç geliştirme işleriyle Türkiye'de farklı sektörlerde hizmet üretmeye devam ediyoruz.